Noomi Torstenson 17/8

Noomi kommer till Fridhäll den 17 augusti kl 19.00. Välkommen dit!

Berätta om dig själv.

Jag är född och uppvuxen i det lilla samhället Malmbäck. Två saker jag älskar och brinner för är människor och musik. Jag har alltid älskat att sjunga och va ofta ute och sjöng med min pappa, faster och kusiner när jag var mindre. Min pappa skriver mycket musik och inspirerade mig att börja göra desamma. Efter studier med internationell inriktning och praktik och arbete med människor i både Bosnien, Israel och Indien så bar min väg mot USA för att fördjupa mig i musik i USA och släppte min första skiva 2014 med sweekman production och sarah kelly music school. Jag har bott i USA till och från de senaste 5 åren och varit ute och spelat mycket och skrivit mycket musik, men flyttade hem till Sverige permanent för ungefär 1 år sedan och gifte mig den 18 maj 🙂

Berätta om din tro på Gud.

Min Gudstro är otroligt viktig för mig. Genom alla livets skeenden så vet jag att Gud alltid är med. Jag har vittnat om Jesus otroliga kärlek och förlåtelse, om friheten i hans namn och glädjen att leva med honom. Det har inte alltid varit lätt, livet går upp och ner och ibland går man sönder och vet inte riktigt vad som är upp eller ner, men Gud går alltid vid min sida och jag vet i mitt hjärta att jag aldrig är ensam. Livet som kristen är en otroligt spännande resa och jag längtar efter att få se mer av Jesus i mitt liv och i denna världen.

Berätta om din bakgrund till att bli den artist som du är idag.

Mitt musikintresse startade hemma med pappa och i min hemförsamlingen där jag ofta fick möjligheten att stå på scen och sjunga. Men min musikkarriär började ta mer fast form under min tid i USA på Sarah Kelly Music School i Houston Texas. Där fick jag lära mig mer om konsten att skriva låtar, inspireras av vänner och andra artister på skolan och en push av mentorer som trodde på mig. Jag har haft förmånen att ha otroliga människor runt omkring mig som hjälp mig och jag är så tacksam. I Sverige kom jag i kontakt med en svensk producent och trillade in i en radiotävling (P4nästa) och vann hela riksfinalen 2016 vilket ledde till att jag fick ut och spela mycket i Sverige. Musik är så fantastiskt, det är ett eget språk som berör människor i hela världen och jag är så tacksam att jag får dela mitt hjärta och min tro genom musiken.

Vilken är din favoritlåt?

Jag älskar många låtar! Så svårt att välja! Men en av mina favoritlåtar som har spelats en hel del är: “mer av dig” med Joakim och Joel. Lite skön svängig, glad kyrkpop 🙂