2023-03-26
  1. Hem
  2. /
  3. Intervjuer
  4. /
  5. Gubbröra 2018

Gubbröra 2018

 

Nu är Gubbröra tillbaka hos oss i sommar igen, välkomna den 16 juni att lyssna till gamla sånger. Jag hade en kortare telefonintervju med Anders i bandet Gubbröra.

Vilka är ni som är medlemmar i Gubbröra?
– Vi är åtta stycken piano, bas, trummor, fem sångare och ibland två till.
Leif, Våge, Håkan, Håkan, Arnold, Gunno, Anders o Daniel. Antingen kommer vi ifrån eller bor i Norra Mo. Vi övar en gång i veckan i Angerdshestra Missionshus.

Hur uppstod ert band?
-För många år sedan drog en kille ihop Julens sånger med allsånger o julsånger, därifrån växte det fram. Något år efter det började vi kalla oss Gubbröra. Vi övar en gång i månaden och är ute och sjunger ungefär tio gånger på ett år, lite olika. Vi får tacka nej till många spelningar, många bjuder in oss till sommaren, men i juli och augusti vill vi ha semester. Ingen av oss är pensionärer och är upptagna då på semestern.

Vad spelar ni för musik?
– Vi spelar allt möjligt, det är det enda vi har sagt egentligen att vi inte vill, bli insatta i fack. Vi spelar blandat. Rock har vi dock inte gett oss på. Vi spelar allt från psalm till schlager. Ofta är det gamla godingar, gamla örhängen, till exempel Povel Ramel med Underbart är kort eller Linda Sandell. Vi sjunger också en del accapella, det är väldigt roligt när det blir rätt.

Berätta om er/ din kristna tro.
Vi har gemensamt den kristna tron och att vi gillar sång o musik.

Vilken låt är din/ er favoritlåt och varför.
– Vi har en låt vi nästan alltid börjar med, Det enda jag vet är att nåden räcker, det är det vi står för.

Varför ska man komma o lyssna?
-Om man vill höra gamla örhängen!