2023-03-26
  1. Hem
  2. /
  3. Intervjuer
  4. /
  5. Josefin Lennartsson

Josefin Lennartsson

Josefin Lennartsson kommer att predika under möteshelgen 8-9/6. 19.00 på lördag och 10.00 på söndag! Välkommen dit!

Berätta om dig själv.
Jag heter Josefin Lennartsson och är Pionjärpastor. Min uppgift är att bryta ny mark för tron. Den marken bryts inte bara geografiskt utan kanske främst i våra egna hjärtan. Jag är en kvinna med många järn i elden. Jag älskar att vara ute i trädgården och pyssla om blommor och köksland, jag är en av dem som ligger bakom Gudskvinna som är ett peppkonto på sociala medier och en podd just nu. Jag är också engagerad som Tikva instruktör och brinner för att omsätta tron i praktiken till ande, kropp och själ.
Berätta om din tro på Gud.

Min tro på Gud är som luften jag andas. Det är först och främst en relation till Skaparen av himmel och jord och tron handlar mer om vad den relationen får för konsekvenser i mitt liv.

Berätta om bakgrunden för En tro på landet.
En tro på landet är ett resultat av en nystartsprocess som de två församlingar jag leder gjort. Vi vill vara kyrka på nytt sätt (fast egentligen är det rätt gammalt). Vi har försökt leta oss tillbaka till den första församlingen och vill först och främst präglas av de rytmer som präglade de nytestamentliga församlingarna. Vi prioriterar bön, bibelläsning och gemenskap och tror att tron först och främst har med vardagslivet att göra.

Vad brinner du extra för att predika om?
Jag brinner för det jag lever i. För nystart och förändringsprocesser, för mer liv och efterföljelse av Jesus. Jag brinner för att Guds kärlek ska bli konkret i våra egna liv och för att se en levande och blomstrande Jesusrörelse. Jag längtar efter att få se människor bli så förälskade i Jesus att de vågar leva helhjärtade liv för honom så att världen får se och blir upprättad! Jag brinner för att se bojor brytas och hjärtan tändas av insikten att du är oändligt älskad av Skaparen själv!

Vad innebär namnet på möteshelgen, ”Att vara en kärleksrevolution”?
Kärleksrevolutionen är vad tron på Gud handlar om. Det handlar om att Gud älskade den värld han skapat så mycket att han sände sin ende son för att vi skulle få liv genom honom. Hur den revolutionen ser ut och vilka konsekvenser det kan få för oss idag är vad jag kommer dela med mig av under mitt besök hos er!