2023-03-28
  1. Hem
  2. /
  3. Intervjuer
  4. /
  5. Mercy Ships 10/8

Mercy Ships 10/8

Tomas Fransson från Mercy Ships svarade på några frågor inför kvällen den 10 augusti kl 19.00.

Berätta om Mercy Ships arbete.

Mercy Ships internationella arbete –

MercyShips är en internationell välgörenhetsorganisation på Kristen grund som tar sjukhusfartyg till några av de fattigaste länderna i världen, för att ge livsförvandlande, gratis sjukvård till människor i desperat behov

Förutom att ge tusentals behövande operationer ombord på det flytande sjukhuset, Africa Mercy, arbetar Mercy Ships tätt tillsammans med landet som besöks för att förbättra och utveckla sjukvården i landet, genom att träna och utbilda lokal medicinsk personal, och genom renovering av sjukhus och vårdkliniker.

Sedan organisationen grundades 1978 av Don och Deyon Stephens, har Mercy Ships arbetat i mer än 56 länder. Genom förbättrad sjukvård i de länder som besöks, arbetar Mercy Ships för att utplåna sjukdomar orsakade av fattigdom.

Mercy Ships följer Jesu 2000-åriga modell genom att ge ’Hopp och Läkedom till de bortglömda och allra fattigaste’.

Fem av världens sju miljarder människor saknar tillgång till säker kirurgi när de behöver den – som de har råd med. Vi vill utrota sjukdomar orsakade av fattigdom i alla de länder vi besöker och öka tillgången och kvalitén på hälsovården.

Många är berättelserna från de livsförvandlingar som Mercy Ships skapar för enskilda människors liv. Familjer och samhällen blir också påverkade när människors liv räddas och återvänder fria från lidande och funktionshinder.

Om Mercy Ships Sverige –

Mercy Ships kontor i Sverige startade i slutet av 1980-talet. Uppdraget för kontoret i Sverige är att samla in pengar och rekrytera volontärer för arbetet på sjukhusfartygen.

Sedan 2004 är Mercy Ships Sverige Insamlingsstiftelse den registrerade formen för organisationen och då erhölls också ett 90-konto. Under alla dessa år har Sverige bidragit till Mercy Ships verksamhet genom insamling av medel och rekrytering av volontärer. Över 200 svenska män och kvinnor har tjänstgjort på sjukhusfartygen!

Vi är idag 3 anställda och ett flertal volontärer som jobbar på kontoret som är placerat i Göteborg.

Vad fick dig att börja arbeta med Mercy Ships?

Det blir ett långt svar. Berättar gärna om detta på temakvällen.

Vad kommer hända på temakvällen?

Jag hoppas det blir en intressant kväll som inspirerar och engagerar. Det blir berättelser om fantastiska livsförvandlingar men också om möjligheten att bli engagerad och delaktig i Mercy Ships arbete.

Mercy Ships har en hemsida där man kan läsa mer, klicka här.