2023-03-26
  1. Hem
  2. /
  3. Intervjuer
  4. /
  5. Michael Jeff Johnsson 2018

Michael Jeff Johnsson 2018

Berätta om dig själv.
Jag är född 1972 i Virserum, gift och har tre barn mellan 6 och 11 år. Bor i Sävedalen utanför Göteborg. Jag reser och arbetar med min musik på ungefär halvtid. I övrigt undervisar jag på ett musikergymnasium, Rytmus i Göteborg.

Vad har du för intressen förutom musiken?
Eftersom jag har familj så har jag inga sysselsättningsproblem. ? Men jag gillar löpning, fix och trix i hemmet och att läsa böcker.

Berätta om din kristna tro.
Jag döptes när jag var elva år, och har sett tron förändras och fördjupas sedan dess. Inte smärtfritt, men tron är hela grunden för min tillvaro. Den är för mig relationen med Jesus Kristus.Tron är botten för mitt skrivande och allt det jag är och tar mig för.

Vilken låt av dina låtar är din favorit och varför?
Svårt att svara på. Jag återkommer ofta till en sång som heter ”Slutar försöka”. Den beskriver mycket av vad min tro handlar om – att släppa taget och lita på Gud i olika situationer.

Han går aldrig förbi dig är naturligtvis speciell så som den kom till och hur den lever sitt eget liv. Jag får ständigt berättelser om vad den betyder för människor.

Berätta om din bakgrund till att bli den artist som du är idag. Hur kom det sig att du började skriva låtar/ sjunga?
Jag har alltid spelat och sjungit och i tonåren växte kallelsen fram att skriva sånger och sjunga dem var helst det öppnar sig. Jag har ingen särskild plan med det, men försöker göra det jag gör med stort hjärta och så bra jag kan. Gud har gett mig gåvan, det är den jag försöker ta vara på så gott jag kan.