2023-03-25
  1. Hem
  2. /
  3. Intervjuer
  4. /
  5. Peter Bernhardsson

Peter Bernhardsson

Berätta om dig själv
Jag heter Peter Bernhardsson och bor i Jönköping med min familj (fru och fyra barn).

Berätta om din tro på Gud.
Min tro på Gud har jag med mig från familj och barnsben, men med egna upplevelser och tydliga beslut om tro och efterföljelse ut med vägen.

Vad arbetar du med till vardags? (Berätta om dina uppgifter.)
Jag tjänar idag som regional kyrkoledare inom Equmeniakyrkan region öst, vilket skulle kunna jämföras med det man tidigare inom Missionskyrkan kallade distriktsföreståndare. Till vardags försöker jag betjäna 150 församlingar med allt ifrån nyrekrytering av medarbetare till att dela ansvaret att fixa fika till mina medarbetare på regionsexpeditionen. Mellan dessa storheter har jag ansvar för att skapa utbildningar inom regionen för ideella och medarbetare, leda arbetet för kyrkan inom regionen i stort, förkunna, installera medarbetare, ha inspirationsdagar, finnas med i kyrkans ledningsgrupp och ta min del av ansvaret för kyrkans liv, som att vara ledamot i Antagningsnämnden för pastorer och diakoner, m.m.

Hur kom det sig att du valde att bli pastor? Berätta om din bakgrund som pastor.
Att bli pastor var ingen självklarhet, utan en resa under längre tid för mig. Men idag har jag varit ordinerad pastor i 21 år.

Vad brinner du extra för att predika om?
När det kommer till förkunnelse, så är det Jesus det handlar om. Vi har fått uppdraget att som gemenskap och personligt vittna om honom och det är verkligen Jesus som är förkunnelsens kärna och stjärna.