2023-03-24
  1. Hem
  2. /
  3. Jonas Andersson 10 maj

Jonas Andersson 10 maj

Möt Jonas den 10 maj kl 19.00, ekumenisk ungdomskväll med happening, grill och gudstjänst.

Berätta om dig själv.
Jag leder Gå ut missions arbete och brinner för att få folk att arbeta tillsammans för att utföra missionsbefallningen. Mitt liv handlar om att följa Jesus vilket har lett mig till onådda folk i stora städer, små byar, på berg uppe bland molnen och inne i mörka djungler. Jag älskar ishockey i allmänhet och New York Rangers i synnerhet. Bor sedan nästan 8 år i Nässjö med min fru Guðrun Marta och vår två barn.

Berätta om din tro på Gud.
Den har på något sätt alltid funnits där så länge jag kan minnas. Men många olika händelser där jag tagit beslut och haft egna Gudsmöten har fördjupat den. Jesus är mitt livs syfte, mål och mening!

Vad är Gå ut Mission.
Gå ut mission är en allkristen missionsorganisation. Vi vill vara en del av Guds räddningsplan för mänskligheten! Guds hjärta för sin skapelse driver oss att gå till dem som ännu inte fått uppleva Hans kärlek. Genom att presentera Jesus för de onådda folken påskyndar vi Hans återkomst. För att nå så många som möjligt håller vi offentliga möten på pionjära platser runt om i världen. Varje år ser vi tusentals människor blir frälsta och helade genom kraften i evangeliet. På hemmaplan brinner vi för att förnya, utrusta och mobilisera kristna i alla sammanhang till att vara med i uppdraget. Runt om i Europa och i vårt eget land arbetar vi strategiskt med att plantera levande församlingar och se dem växa och bära egen frukt. Man kan följa med oss ut och tränas på missionsresor från 15-års ålder och från 20 år erbjuder vi utbildningar på Folkhögskolenivå för att tränas för församlingsplantering och pionjärmission. Bland mycket annat 🙂

Hur kom det sig att du valde att bli evangelist? Berätta om din bakgrund som evangelist.
Gud talade till mig både genom Bibeln, men också genom en sorts frustration som växte fram inom mig att så många människor utanför kyrkan inte fick tag på Jesus. Det växte fram en strak längtan att gå till dem specifikt som hade minst chans att höra talas om Honom. Idag är jag övertygad om att det var den Helige Ande som verkade det i mitt hjärta. Efter ett år på Bibelskola blev jag anställd och utsänd för att vara med och plantera en församling på Öland. Där fick jag dela Jesus med många ungdomar och samtidigt började Gud tala till mig om länder och folk långt borta. Så för att göra en lång historia kort öppnade också Gud en väg för mig att åka ut. I början av 20-års åldern åkte jag till Pakistan och fick där utmaningen att predika för tusentals människor som aldrig hört om Jesus förut. Jag tackade ja och när jag stod på scen den kvällen upplevde jag hur Gud talade till mig igen och bekräftade mitt uppdrag. Jag har rest både ute i världen och i Sverige och delar Jesus med människor sedan dess. Men idag leder jag också organisationen jag då åkte ute med första gången.

Vad kommer vi få höra om den 10 maj? 
Om att det är bättre att vara hungrig än att vara mätt 😉