Konfirmation

Är du sugen på att konfirmeras nästa läsår? Här hittar du en informationsfolder. Välkommen den 29 maj kl 19.00, Missionskyrkan i Skillingaryd, på informationsträff.

2018-2019

Konfirmationsläsningen är för dig som går i årskurs 8 och är ett tillfälle att lära sig mer om den kristna tron, Bibeln och livet som människa. Vi får ställa frågor, dela funderingar om tro och det liv vi lever. Det är också en chans att lära känna nya kompisar, men även att lära känna sig själv och få tänka till om vad jag tycker i olika frågor. Vi ser konfirmationen som en tid då vi får verktyg att hantera tron och livet.

Du är välkommen antingen du går till vår kyrka och deltar i någon verksamhet eller aldrig varit hos oss.

Under Tonåren sättas mycket på prov och det är en tid där man har mängder
av tankar & funderingar. Att konfirmera sig handlar om att lära sig vad den kristna tron är och vad den betyder för oss som människor. Att tillsammans med gamla & nya vänner träffas en gång i veckan ger dig chansen att vända & vrida på den kristna tron, men också dig själv. Att fundera över din självbild, meningen med livet, kärlek, relationer, ondska, orättvisor, rätt & fel – ja, allt mellan himmel & jord!

Haka på med hela idrottslaget!

Vill du som spelar lagsport att hela laget ska gå konfa? Detta har gjorts
tidigare och vi gör det gärna igen.
Det är stärkande både för dig & laget!

Resa

Under höstlovet får ni följa med på en kortare resa någonstans i Sverige för att se & möta hur olika kyrkor arbetar i samhället. Vår ambition är att göra en resa som berikar din konfirmationstid. Det brukar vara inspirerande dagar men det blir också ett tillfälle för stärkt gemenskap i gruppen och några kul dagar tillsammans!

Läger

I slutet av våren åker vi på ett 3-dagars konfaläger som anordnas av
SAU (Svenska Alliansmissionens ungdom) på Gullbrannagården utanför Halmstad tillsammans med många andra konfirmander.

Konfirmationen är ett samarbete mellan frikyrkorna i Skillingarydsbygden.