Konfirmation

Konfirmationsläsningen är för dig som går i årskurs 8 och är ett tillfälle att lära sig mer om den kristna tron, Bibeln och livet som människa. Vi får ställa frågor, dela funderingar om tro och det liv vi lever. Det är också en chans att lära känna nya kompisar, men även att lära känna sig själv och få tänka till om vad jag tycker i olika frågor. Vi ser konfirmationen som en tid då vi får verktyg att hantera tron och livet.

Du är välkommen antingen du går till vår kyrka och deltar i någon verksamhet eller aldrig varit hos oss.

Vi har två olika konfirmationsgrupper, du får se vilken som passa dig bäst!

Läsa för livet

Vi träffas varje vecka på tisdagar efter skolan. Först fikar vi tillsammans och sedan har vi lektion i något spännande ämne, som: vem Jesus var, meningen med livet och kan Gud finnas. Vi avslutar alltid med en andakt där vi ber tillsammans. Under konfaåret så åker vi på hajk en helg eller två. Konfirmationsläsningen avslutas med en högtidsgudstjänst någon gång i maj.

Frikyrkorna i och kring Skillingaryd driver denna konfagruppen gemensamt.

Idrottskonfirmation

Gillar du att lira fotboll, svettas på isen eller att dra en innebandyboll upp i krysset? Då är detta något för dig. Här får du chansen att mixa idrott och konfa – idrottskonfa helt enkelt. Idrottskonfan är öppen för dig vilken idrott du än håller på med. Idrottskonfan tar hänsyn till träningar och matcher. Vi planerar in en lämplig tid med gruppen, ofta innan eller efter träning. Med kopplingar till sportens värld får du en grundkunskap om Bibelns budskap och vad kristen tro innebär.

Detta är ett samarbete mellan Missionsförsamlingen och Pingstförsamlingen i Skillingaryd

Har du frågor kontakta vår pastor Nicklas Gideskog.