Konfirmation

Konfirmationsläsningen är för dig som går i årskurs 8 och är ett tillfälle att lära sig mer om den kristna tron, Bibeln och livet som människa. Vi får ställa frågor, dela funderingar om tro och det liv vi lever. Det är också en chans att lära känna nya kompisar, men även att lära känna sig själv och få tänka till om vad jag tycker i olika frågor. Vi ser konfirmationen som en tid då vi får verktyg att hantera tron och livet.

Du är välkommen antingen du går till vår kyrka och deltar i någon verksamhet eller aldrig varit hos oss.

Vi har två olika konfirmationsgrupper, du får se vilken som passa dig bäst! Vi brukar träffas en gång i veckan på en tid som passar i anslutning till skolan.

Konfirmationen är ett samarbete mellan frikyrkorna i och kring Skillingarydsbygden.

Läsa för livet

Vissa dagar kan man allt, andra dagar undrar man om man överhuvudtaget duger till något.

Under tonåren sätts mycket på prov, Konfan är en chans att diskutera frågor som självbild, vem Jesus var, meningen med livet, kan Gud finnas osv, med både kompisar men också äldre ledare!

Konfaåret handlar om att lära sig vad den kristna tron handlar om och vem Jesus är. Vi använder framför allt Bibeln, men också en bok som heter ”Con Dios”. Vi samtalar i grupper, ser på film, är med på gudstjänster m.m. – allt för att lära oss mer om livet och om Gud.

Idrottskonfirmation

Gillar du att lira fotboll, svettas på isen eller dra en innebandyboll upp i krysset? Då är det här något för dig! Nu har du chansen att mixa idrott och konfirmation!

Att vara ung är att ha frågor om livet, kärleken, tro, Gud, ondskan, orättvisor, framtiden, rätt och fel.

Går det att hinna med både drömmar, frågor och längtan när skola och träning tar så mycket tid? Ett sätt att göra det är att vara med i idrottskonfirmationen, som är öppen för dig oavsett vilken idrott du utövar. Innebandy, ishockey, fotboll eller luftgevärsskytte går lika bra.

Resa & läger

Vare sig du är med på idrottskonfan eller ”läsa för livet” får du följa med på en resa under hösten. Resan kommer gå till ett land i Europa eller inom Sverige. Vår ambition är att göra en resa som berikar din konfirmationstid. Förra året reste vi till Rumänien och året innan dess till Bulgarien, resor som varit mycket tankeväckande och en av höjdpunkterna under året.

I slutet av våren är alla med på ett konfaläger på Gullbrannagården i södra Halland tillsammans med många andra konfirmander.

Infoträff

Välkommen tillsammans med dina föräldrar till en infoträff onsdagen den 7e juni kl 18.00 i Missionskyrkan i Skillingaryd.

Vi bjuder på fika och berättar mer om konfirmationens upplägg och innehåll.

Har du frågor kontakta vår pastor Nicklas Gideskog.

Här kan du ladda ner vår informationsfolder: konfa 17-18