UV-scout

SAU:s scoutarbete har namnet UV-scout där förkortningen UV står för Unga Viljor.

I UV-scout vill vi hjälpa scouten till en personlig kristen tro, öka kunskapen om natur och miljö samt uppmuntra till ett aktivt ansvarstagande.

Den lilla gruppen, som vi i UV-scout kallar för patrull, är en central del i vår verksamhet och alla är med i en patrull där vi får lära känna nya kompisar. I patrullen gör vi och lär oss massa olika saker, så som spårtecken, knopar, sjukvård, bibeln mm!
Vi har även storsamlingar, åker på läger och hajk någon gång per år, då bor vi i tält, bygger själva våra kök och lagar maten över öppen eld
Mini-UV kan man börja hösten det år man fyller 7 år. UV-scout är för åldern 9år och uppåt.

UV-Scout program HT21 finns här.

Måndagar 18.00-19.15
Plats: Missionskyrkan i Skillingaryd om inget annat anges i programmet.
Kårchef: Johanna Mellin, 073-761 82 05

Cykelhajk 2-3 oktober

Info om hajken finns här.

Lämning sker vid Ålaryd Ekkullen 1 Skillingaryd.

Hämtning vid Nya Sverige Marieholm.

Anmälan sker här. Senast 24 september.

Prison Island med UV

Måndagen på höstlovet, den 1 november, kommer vi att åka med den äldre gruppen till Prison Island i Huskvarna. Scouter i Patrull Björnen, Vargen, Mården, Räven och Älgen är välkomna att hänga med.

Vi åker från Missionskyrkan vid klockan 17 och beräknar att vi är tillbaka igen vid 21. Se till att komma i god tid!

Kvällen kommer att kosta 60 kr och avgiften betalas via Swish. Swishnummer: 123 222 37 25. Märk med Prison Island och scoutens namn. Avgiften ska betalas i samband med anmälan.

Det är ett begränsat antal som kan följa med så först till kvarn gäller. Anmälan stänger 25 oktober alternativt när platserna tagit slut.

Anmälan sker här.

Om du skulle bli sjuk eller får symptom ber vi dig att inte följa med till Prison Island och att meddela Johanna Mellin detta. I sjukdomsfall kan anmälningsavgiften betalas tillbaka.

UV-scout ledarna spelade in en liten pysselfilm i dec 2020 till alla scouter som går att se på denna länk.